Fact or Fiction: Results Are Here!

Thank you for everybody who participated in the Fact or Fiction activity, read on as we unveil the final results of what is fact, and what is fiction!

1. Warrant Officer 1st class is the highest rank an Air Cadet can achieve.
Answer: Fact

Click to learn more
WO1 rank insignia

2. You must tie your tie using the Windsor knot.
Answer: Fact

Click to learn more
Windsor knot

3. Our squadron was founded in 2012.
Answer: Fact

4. There are 7 flights in the squadron.
Answer: Fiction

Click to learn more
We have 6 flights: Cyclone, Viper, Polaris, Falcon, Band, and Flag Party.

5. Our CO is Major Yu.
Answer: Fact

Click to learn more
8 Globemaster Squadron Commanding Officer, Major P. Yu

6. Cadets can have 2 piercings on each ear while in uniform.
Answer: Fiction

Click to learn more
Cadets can have only one stud earring on each ear

7. Your collar must be pressed down on your tunic.
Answer: Fact

8. NCO stands for Non-commissioned Officer.
Answer: Fact

9. Cadets with short haircut styles may have hair touching their ears.
Answer: Fiction

Click to learn more
Male Cadets: Hair shall be taper-trimmed at the back, sides, and above the ears to blend with the hair-style; be no more than 15 cm (6 in.) in length and sufficiently short that, when the hair is groomed and headdress is removed, no hair shall touch the ears or fall below the top of the eyebrows; be no more than 4 cm (1-1/2 in.) in bulk at the top of the head, gradually decreasing to blend with the taper-trimmed sides and back; and be kept free from the neck to a distance of 2.5 cm (1 in.) above the shirt collar.

Female Cadets: Hair shall not extend below the lower edge of the shirt collar. Exaggerated styles, including those with excessive fullness or extreme height, are not authorized.
     

10. The rank Cpl comes right before Sgt.
Answer: Fiction

Click to learn more
The rank FCpl comes right before Sgt.
Flight Corporal rank insignia

11. You need creases going down the back and front of your dress pants.
Answer: Fact

12. One way to correctly wear long hair is in a gelled low bun.
Answer: Fact

Click to learn more

13. C1A is summer dress.
Answer: Fiction

Click to learn more
C1A is a ceremonial dress with accroutrements

Would You Rather 4: Part II

And now, we present the results of the second part of the WYR (Would You Rather) survey. Thank you to all who participated and sharing your feedback with us!

We think it’s awesome cadets were split between favouring polishing boots vs ironing your uniform! Because after all, putting together the whole package is what makes the grade. Keep it up cadets!

Would You Rather 4: Results Part I

We asked you which ones you liked better, and you picked. Now its time to see your results!

Who would have thought cadets favoured dodgeball over basketball? Tomorrow, we’ll publish the last half of the Would You Rather (WYR) survey results which includes polishing boots vs. ironing uniform! Stay tuned.

NEW! Cadet Spotlight Series

8 Globemaster proudly presents our new Cadet Spotlight Series. The Cadet Spotlight Series is designed to showcase the unique achievements and passions of our squadron inside and outside of the cadet program.

Our first feature is Sgt Li, Jacky! Sgt Li is an active member of his school community and is currently helping to organize the Toronto Zoo Minecraft Charity Contest. Watch to find out more!

Nominate your next candidate at: https://forms.gle/d2KZU9rhr4rKMGg88 

Effective Speaking Competition Winners

We have the honour to announce the first place winner of the 2020-2021 OPC Wing 3 Effective Speaking Competition who is from our very own 8 Globemaster Squadron! Congratulations to Sgt Wang who placed first, and as well to the 2nd and 3rd places from Sqn 351 and Sqn 140 respectively.

Sgt Wang is scheduled to represent 8 Globemaster Squadron on April 24, 2021, to compete in the OPC Provincial Competition.